2 Kasım 2008 Pazar

Erasmus Dil Sınavı


21 Aralık 2008 tarihinde Erasmus Dil Sınavı'na gireceksiniz. Sanırım hem sınav hakkında hem de kendiniz hakkında tereddütleriniz var. Sınavın nasıl bir sınav olduğunu bilmiyorsunuz ve nasıl bir çalışma taktiği uygulamanız konusunda kafanızda soru işaretleri var. Hadi bunları çözmeye çalışalım.





  • Öncelikle herkesin merak ettiği konu. Sınav örnekleri kesin olmamakla beraber star copy yada türevlerinde bulunmuyor. :)
  • Sınav geçen sene 50 sorudan oluştu ve bu soruların yarısından çoğu okuduğunu anlama üzerineydi. Uzun yazılar ve her biri hakkında 4'er 5'er soru. Geri kalan sorular ezber grammer sorularından öte günlük hayattaki bazı ingilizce ifadelerin kullanımı üzerineydi. Yani oturup tenseleri ezberlemeyin bu saatten sonra.
  • Sınava nasıl çalışır? O kadar dersiniz var ve ingilizceye doğal olarak ayıracak pek zamanınız mı yok? Bol bol ingilizce kitap okuyun, penguin level 5-6'yı kast etmiyorum, romanlara başlayın, eğer tavsiye istiyorsanız bir kaç tane verebilirim mail yoluyla. Çoğumuz yabancı dizeleri takip ediyor, en başta ingilizce altyazı kullanarak izlemeye çalışın. Peki bu iki yolun size nasıl bir yardımı olacak? Kitaplardan ve dizilerden öğrendiğiniz kalıplar sınav da çıkıyor ve sınav anında bir anda aklınıza gelen o kalıpın kullanış şekliyle sıradaki soruya gönül rahatlığıyla geçebilirsiniz. Bu durumu çok yaşadım, o yüzden etkili yol bana göre budur.
  • Geçen sene yaşanan sorun hakkında da bir kaç söz söylemek istiyorum. Sadece B blokta yapılan bu sınavda herkes birbirinin dibinde sınava girdi bu da daha sınav başlamadan kopya düzeni alınmasını sağladı. Bu kopya yoluyla şu an yurt dışında olan bulunan ÜNİVERSİTELİ kişiler var ve hatta biri yüzünden en yakın arkadaşlarımdan biri istediği yere gidemedi. Ancak emin olun ingilizcesi yetersiz olan insanların %100 olmasa bile bir kısmı şu an yurtdışında yalnız kalıyor, kendilerini ifade edemedikleri için. O yüzden seçimlerinize dikkat edin. En basit olarak geleceğiniz söz konusu. Bu durum hakkında AB Ofisi de rahatsız çünkü onlara bildirilen sınıf kontenjanlarıyla gerçek tutmuyordu ve böyle bir aksaklık yaşandı. Bu yüzden bu sene yapılacak sınavın A blokta daha sağlıklı bir ortamda olacağı bilgisini aldım.
  • Son olarak kendinize güvenin ve rahat olun, sınav süresi size fazlasıyla yetecektir. Başarılar

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Anıl Bey,

Size minnettarız..fray90..

Furkan AYDOĞAN