12 Eylül 2008 Cuma

Erasmus For Dummies



Son 6 güne girmiş bulunuyoruz. Resmi hazırlıklar bitmiş olmakla beraber yolculuk hazırlıklarının daha bitmemesi doğal olarak pek şaşırtıcı değil. Prag'ta bu aralar havalar 15 derece civarında. Son birkaç gün giysi alışverişi ile geçti. İzmir'de ikamet ettiğimden dolayı dükkanlarda hala yaz modası devam ediyor. Kazak gibi ürünleri bulmayı geçtim uzun kollu ve kalın giysiler bulmak bile bir dert şu anda. Uğur'un tavsiyesiyle bu işte iyi kötü halloldu. Neyse, konuyu dağıtmayalım. Başlıktan az da olsa anlaşılsada size Erasmus sürecini en basitleştirilmiş haliyle anlatmaya çalışacağım. Hiç çekinmeyin kafanıza takılan herşeyi bana ve Uğur'a sorabilirsiniz.
  • Erasmus'a en erken 2. sınıfta başvurabilirsiniz ve bu başvuru tarihlerini okulumuzun AB Ofisinin sitesinden öğrenebilirsiniz.
  • Dil sınavı geçtiğimiz sene finallerin bitiş tarihinin hemen ertesi günü oldu ancak bu kesin bir tarih değildir, değişme olasılığı mevcuttur. Sınav zor veya kolay, Ali'ye göre farklıdır Veli'ye göre daha bir farklıdır. Sınav için en güzel ve uzun vadede en etkili çalışma yöntemi bana göre kitap okumak ve yabancı yayınları (Lost,Six Feet Under, Heroes, CSI...) takip etmektir.
  • YTÜ'nün erasmus kolunun yahoo group'una üye oldunuz mu? Gidenlerden öğrenecek çok şeyiniz var. http://groups.yahoo.com/group/ytuerasmus/
  • Bu esnada bölümlerinizin anlaşmalı olduğu üniversiteleri biliyor musunuz? Koordinatörünüze gidip öğrenebilirsiniz. Seçim konusundaki görüşlerimi arşivde bulabilirsiniz. Dikkatli davranın ve isteklerinize öncelik verin ve başkasının sözünü fazla takmayın.
  • Gitmeye hak kazandınız ve hibe de çıktı. İş bitti mi? Hayır! Eğlence daha yeni başlıyor. Pasaport çıkarttırmanız yada olanı uzattırmanız lazım. Bunun için okuldan belgeyi aldınız mı? AB Ofisi'nin tavsiyesine uyun ve Beşiktaş Emniyet'ten halledin.
  • Karşı okula gerekli belgeleri yolladınız mı? Son gönderme tarihine bakmayı unutmayın. Yurt için ayrıca başvurmanız gerekiyor mu?
  • AB Ofisi'nin sayfasını en son ne zaman ziyaret ettiniz?
  • Vize için ne tarz belgeler gerekiyor? Randevu aldınız mı(Çok yardımcı olur)?
  • AB Ofisi'nin sayfasını en son ne zaman ziyaret ettiniz? Sizi ilgilendiren bir haber olabilir.
  • Gerekli evrakları oluşturdunuz mu? Biri kendinizde kalmak suretiyle diğer iki dosyayı bölüme ve AB Ofisi'ne bıraktınız mı? Bu evrakların ne olduğunu AB Ofisi'nin sitesinde bulabilirsiniz?

Bu yazı bir özet niteliğindedir. Bu süreçte ne yaşadığımı arşivden bakarak öğrenebilirsiniz ( Uğur gülüyorsun biliyorum :) )

0 yorum: