2 Ağustos 2008 Cumartesi

Biriniz olsa da olur




Dün çekilen Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme kurasının ardından Türk takımlarının kuralardaki talihinin daha ne kadar süreceği aklıma takıldı. Geçtiğimiz senelerdeki kuralardaki Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın ve Beşiktaş'ın karşılaştıkları takımları, futbolu takip eden çoğu kişi aşağı yukarı biliyor. Bu senede fazla bir şey değişmedi. Fenerbahçe'nin kurası kimi çevrelerce lokum olarak gözüksede, ırkçı ve holigan sıfatlarını yakıştırabileceğim Sırp taraftarlara sahip Partizan takımını hafife almamalıyız. Galatasaray ise seçebileceği bir sürü üst düzey takım (Arsenal, Barcelona, Juventus, Fiorentina) arasında bana göre yine tehlikeli olabilecek bir takım olan Steaua Bükreş'le eşleşmiştir. Son yıllardaki gelişen Romanya futbolunu hafife almamaları gerek. Beşiktaş'a ise söylenebilecek bir şey yok.

Sıra geldi asıl konuya, bu kuraya iki tane de Çek takımı katıldı. Hepimizin az çok adını duyduğu Slavia ve Sparta Prag. Şahsen gruplara kalması durumunda en azından bir maçına gitmeli insan. Hele bir de grupta Juventus varsa tadından yenmez. Ancak kuralar sonucunda çıkan tablo pek iç açıcı değil. Slavia Prag Fiorentina ile eşleşirken, Sparta Prag 2. turu geçerse şayet büyük olasılıkla Panathinaikos la oynayacaktır. Pek iç açıcı bir tablo gözükmesede bari biri geçsin diyor tüm takımlarımıza başarılar diyerek klasik bir spor sayfası edasındaki yazıyı burada noktalıyorum.

2 yorum:

Onur Karakas dedi ki...

inşallah biri gruplara kalırda gideriz maçlarına yaa.. benim de kura sonuçlarında Türk takımlarından sonra ilk baktığım sparta ve slavia pragın rakipleriydi.. :)

Onur Karakas dedi ki...

Sparta 1 - 2 Panathinaikos
Fiorentina 2 - 0 Slavia
bu sonuçlardan sonra gruplara kalma ları zor gözüküyor..